Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp


Oude Badweg 1 9766 TJ Eelderwolde
0505256867 Klik om te bellen

Over Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp

Scandinavisch dorp bestaat reeds vijfentwintig jaar en staat midden in de natuur omringd door cultuur aan het Paterswoldsemeer.

Als u van de landweg het terrein oprijdt en de motor afzet, daalt er een stilte neer waarin u alleen nog de vogels hoort.
Fietsers zijn deze stilte al gewend, komend uit de Drentse bossen reden zij de hele dag al zonder onderbreking over vergeten bospaadjes en groen begroeide weggetjes. Verscholen tussen het lover liggen de prachtige Finse blokhutten er verleidelijk bij. U bent er, in het Scandinavisch Dorp aan het Paterswoldsemeer.
Rond het restaurant vindt u een prachtig terras met grote vijver partijen, waar u in de zomermaanden heerlijk bij zonsondergang kunt dineren of een drankje drinken, met uitzicht op het Paterswoldsemeer. En niet alleen in de zomer, ´s winters kunt u ook aardig uit de voeten op de langlaufskies of schaatsen als er natuurijs op het meer ligt.

Het Elanderhûs is een sfeervol Scandinavisch specialiteiten restaurant, waar in de keuken alle gerechten vers gemaakt worden. Het restaurant bestaat uit drie gezellige zalen, waar het haardvuur altijd knus brandt en de kaarslichtjes voor de sfeer zorgen. Overal ziet u de typisch Scandinavische stijl terug; het servies van het merk Figgia, het meubilair van de Krogenasfabrieken en trollen op de schoorsteenmantel. Als u dan met uw kopje koffie en een overheerlijke Noorse wafel bij de openhaard zit, dan voelt u zich helemaal thuis. En als u op een zaterdagavond aan het Smorgasbord (Scandinavisch buffet) heeft meegedaan dan begrijpt u wat wij onder kwaliteit verstaan.

De zestien blokhutten op het terrein bieden een comfortabele overnachtingsmogelijkheid. Elke blokhut heeft een eigen douche en toilet, keukenblok, gaskachel en vier slaapplaatsen.
Wat dacht u trouwens van onze Romantische blokhut met op veilige afstand de berkenboom? (een oud gezegde is dat de berkenboom voor vruchtbaarheid staat).
De Finse sauna bewijst dat de Finnen weten wat goed is voor een mens. Zij weten ook wat gastvrijheid is; je vrienden ontvangen in een sauna.

Foto's

Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp in het kort

Geopend op

Donderdag
Maandag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag

Geopend voor

Diner
Lunch
Ontbijt

Keuken

Vegetarisch
Vis

Onze locatie

Logo Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp

Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp

Elander Hûs Restaurant in 't Scandinavisch Dorp


Oude Badweg 1 9766 TJ Eelderwolde
0505256867 Klik om te bellen