't Kofschip


Wijdesteeg 10 9001 AK Grou
0566622155 Klik om te bellen

Over 't Kofschip


Restaurant & eetcafé 't Kofschip

Veel watersportliefhebbers kennen Grou vanwege de unieke ligging aan het Pikmeer. Wie eenmaal dit kloppende watersporthart van Friesland heeft bezocht, komt zeker weer eens terug. Liefhebbers kunnen gedurende alle jaargetijden terecht bij 't Kofschip als culinaire verwenplek of om gezellig een glaasje nuttigen, midden in het historische centrum van Grou. Bezoekers zullen versteld staan van het feit dat ook de winteravonden juist heel romantisch kunnen zijn bij een goede maaltijd en een glas goede wijn. Wij van 't Kofschip weten wat de gast wenst. Wij zorgen namelijk niet alleen voor de inwendige mens, maar laten u tevens proeven van sfeervol Grou. Na het gezellig tafelen nog even nagenieten van een lekker biertje? Dat kan.

Heerlijk eten en drinken in het hartje van Grou

Wie het hartje van Grou binnenkomt, kan de monumentale panden van 't Kofschip bijna niet missen. In het toeristenseizoen staan veel buitenlandse bezoekers regelmatig stil bij de karakteristieke panden die zo uit een schilderij van Anton Pieck lijken te zijn weggelopen. De Wijdesteeg, waaraan de panden liggen, was vroeger een kleine winkelstraat. Ambachtslieden zoals een klompenmaker, warme bakker, visverkoper en een smid beoefenden er hun vak. Het "culinaire vakmanschap" zoals die bij 't Kofschip wordt beoefend, past dan ook uitstekend in dit rijtje.

Ooit waren er in dit dorp drie scheepswerven gevestigd, die talloze kofschepen van de helling lieten lopen. Veel van deze schepen bevoeren de Oostzee en haalden hout voor de Halbertsma fabrieken, waar het merendeel van de Grousters hun brood verdienden. In het pand van 't Kofschip was van circa 1890 tot 1980 een smederij gevestigd. Drie generaties lang stonden stoere kerels in de kleine werkplaats met gekromde ruggen en in het zweet des aanschijns van 's morgens vroeg tot 's avonds laat hun brood te verdienen.

't Kofschip in het kort

Geopend op

Dinsdag
Donderdag
Maandag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag

Geopend voor

Diner
Lunch

Keuken

Frans
Hollands
Internationaal
Kip
Nederlands
Vegetarisch
Vis

Onze locatie

't Kofschip


Wijdesteeg 10 9001 AK Grou
0566622155 Klik om te bellen