Thai Restaurant Bangkok


Reguliersdwarsstraat 117 1017 BL Amsterdam
0206273030 Klik om te bellen

Over Thai Restaurant Bangkok

Welkom

Op 11 maart 1986 openen Josephine Delhaye- Hooijman en haar man Jan Hooijman Thai Restaurant Bangkok. Thais koken is een grote hobby van Josephine (beter bekend als Jopie) en haar met de paplepel ingegoten.
Bangkok is in de jaren tachtig het tweede Thaise restaurant in Amsterdam. Het eerste Thaise restaurant ‘Roeng Warie’ was van de moeder van Josephine en gevestigd op het Rokin in het huidige Tara Irish pub. De vader van Josephine bracht toentertijd op zijn scooter Thais eten rond vanuit Toko Thailand op de Van Speijkstraat, ook in bezit van de familie.

In de jaren negentig wordt het pand van Thai Restaurant Bangkok vernieuwd. De architect van de aangrenzende bioscoop Tuschinski wordt in de arm genomen en er worden 4 woonlagen op het restaurant geplaatst en een kelder (nu de toiletten). Een hele onderneming. Tijdens de 14 maanden durende verbouwing blijft het restaurant echter gewoon open, op de Frans Halsstraat 2-4 hoek Stadhouderskade. De gasten worden tot ieders vermaak met een tuk tuk naar de tijdelijke locatie gereden.

Sinds 10 jaar staat de volgende generatie van de familie aan het roer. Jason en Jennefer Delhaye zetten de traditie voort. Naast dat er een hoop veranderd is de afgelopen 25 jaar, is er ook een hoop hetzelfde gebleven.
Zo is onze menukaart nog altijd onveranderd, werken we al vanaf het begin met visboer Tel en krijgen we al 25 jaar wekelijks verse specerijen uit Thailand aangeleverd.

Onze kokkin Poosaithong Duangduan (Poo) is al 18 jaar bij ons en opgeleid door Josephine. Een aantal jaar geleden is ons keukenteam versterkt met familieleden van Poo uit Thailand die op hun beurt zijn opgeleid door Poo om onze beroemde gebakken rijst, garnalen met knoflook & peper, kip cashew en vis tamarinde te maken.

We willen u van harte bedanken als onze graag geziene gast. Met groot plezier zien we de vaste families in de weekeinden tegemoet. En bij premières in Tuschinski ontvangen we de gasten soms zo vanaf de rode loper aan tafel.

We hopen u te mogen blijven verwelkomen en wij garanderen u dat onze heerlijke gerechten en de persoonlijke aanpak de komende 25 jaar gewoon hetzelfde blijven.

Thai Restaurant Bangkok in het kort

Geopend op

Dinsdag
Donderdag
Maandag
Vrijdag
Woensdag
Zaterdag
Zondag

Geopend voor

Diner

Keuken

Thais

Onze locatie

Thai Restaurant Bangkok


Reguliersdwarsstraat 117 1017 BL Amsterdam
0206273030 Klik om te bellen